Mogelijke besparing op de brandstofkosten

Mogelijke besparing op de brandstofkosten via gebruik van de brandstofpas

Zoals bekend staan de brandstof literprijzen historisch hoog, de verwachting is dat ze de komende tijd ook niet zullen gaan dalen. De brandstofkosten maken ongeveer 20% deel uit van de totale autokosten.

Via het gebruik van de MTC brandstofpas (Multi Tank Card) zijn er mogelijkheden om te besparen op de brandstofkosten. Hieronder vindt u een aantal tips.

Actie                                               Besparing                                        Blokkeren op pas

Geen speciale brandstof tanken      Benzine: gemiddeld 0,07 ct/l              Ja
Diesel: gemiddeld 0,07 ct/l

Niet tanken langs de snelwegen      Benzine:gem. 0,08 – 0,14 ct/l             Nee
maar bij de lokale pompen                Diesel:  gem. 0,08 ct/l

Gebruik maken van de alert service:

– Mail-alert (mbt tanktransacties)     Kosten: gratis                       mailadres nodig

– SMS-alert                                       Kosten: 0,10 ct per sms       mobiel nr. nodig

Toelichting alert service via mail en sms

Mail-alert:
Het voordeel van een mail-alert is dat de informatie uitgebreider kan zijn dan een SMS bericht, omdat ook informatie gegeven wordt over de pompprijzen van diverse benzinestations in de directe omgeving. Tevens worden er voor het versturen van deze mail geen kosten in rekening gebracht.

Indien er getankt wordt op een station waar de literprijs substantieel afwijkt van de literprijs in zijn of haar woon/werkomgeving dan ontvangt de betrokkene een mailbericht waarin de stations (adresgegevens en literprijzen) vermeld worden die relatief dicht in zijn of haar omgeving gelegen zijn.

Een nadeel is echter dat het bericht later gelezen kan worden omdat het naar een mailadres wordt verzonden.

SMS-alert:
Het “nadeel” van een SMS-alert is dat elk bericht kosten (0,10 ct) met zich meebrengt en er een telefoonnummer beschikbaar moet zijn waarnaar het bericht verzonden kan worden.

Het voordeel is echter dat er direct nadat er een situatie ontstaat, een bericht verzonden kan worden. Er kan bijvoorbeeld een bericht worden verzonden als iemand ergens tankt waar de organisatie dat niet wenselijk acht en het tegen de gemaakt afspraken is. Op hetzelfde moment dat de transactie door de bestuurder geaccordeerd wordt ontvangt hij of zij een bericht op zijn telefoon, dat daaraan refereert.

Kortom: prijsbewust tankgedrag kan veel geld besparen. De bestuurder kan hierin zelf een belangrijke bijdrage leveren.

Wilt u gebruik maken van één van de besparingsmogelijkheden en/of heeft u vragen, neem dan contact op met Geert Heppenhuis, tel. 040-206 3864.

 

Vriendelijke groeten,

Team via autobeheer