Bestelauto van het Jaar 2016

Mercedes Benz Vito: Bestelauto van het Jaar 2016

In de totale beoordeling heeft de Vito op vrijwel alle punten een hoge score behaald. Een doorslaggevende waardering is er voor het dealernetwerk van Mercedes-Benz Vans. De jury erkent onder meer de waarden van het nieuwe programma VanPro en het feit dat álle Nederlandse bestelwagendealers van Mercedes-Benz hiervoor gecertificeerd worden. Het programma VanPro is ontwikkeld om bovenop de servicegerichte dienstverlening van de Mercedes-Benz dealer, extra voordelen te bieden aan ondernemers met een Mercedes-Benz bestelwagen. Het Van ProCenter voorziet in een 100% bedrijfsmatige mobiliteit, ruime openingstijden, passend vervangend vervoer en indien gewenst haal- en brengservice.

Jorus Vos, Managing Director Vans: “Uiteraard moet je de juiste, onderscheidende producten kunnen leveren, maar van cruciaal belang is een kwalitatieve bestelwagenorganisatie als succesfactor voor de klanttevredenheid. Mercedes-Benz investeert significant in de organisatie. Ons doel is pas bereikt wanneer onze klanten deze investeringen opmerken. Deze prijs is daarom een mega-opsteker voor ons als importeur, maar vooral voor ons dealernetwerk.”

Volgens het juryrapport verraste de Mercedes-Benz Vito verder met zijn compleetheid aan aandrijflijnen: voor-, achter- en vierwielaandrijving. Op de criteria ‘volledigheid van het leveringsgamma’ en ‘uitstraling’ behaalde de Vito de allerhoogste scores van alle ruim 40 verschillende bestelautotypen die aan de verkiezing deelnamen.

Bron: Mercedes-benz.nl