Zakenauto van het jaar 2017

Volvo XC90 verkozen tot Zakenauto van het Jaar 2017

Tijdens het Driving Business Event van vakblad Automobiel Management is de Volvo XC90 uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar 2017.

De winnaar van de Zakenauto van het Jaar 2017 is met recht een businessclass auto. De grote Volvo XC90 wordt door de vakjury het hoogst gewaardeerd en volgt zodoende de Mercedes C-klasse op. De Zweedse SUV is de eerste van een nieuwe generatie modellen en maakte al meteen na zijn lancering – een kleine twee jaar geleden – veel los bij lease-, fleet- en ander zakelijke rijders.

Juryvoorzitter Peter Brouwer, hoofdredacteur van vakblad Automobiel Management: ‘Met name de oplaadbare plug-in uitvoering scoorde enorm, aanvankelijk ook vanwege zijn bijtellingvoordeel natuurlijk. Inmiddels weten we dat het daar zeker niet alleen draaide, want ook andere uitvoeringen doen het prima.’

In zijn rapportage zegt de jury te verwachten dat de XC90 geen eenmalig succes zal blijken. Mede door de gunstige prijspolitiek van Volvo blijft de belangstelling voor het topmodel van de Volvo-range groot. Maar ook de pas gepresenteerde S90 is hard uit de startblokken gekomen.

Bron: Automobiel Management