Staatssecretaris Wiebes past plan fiscale bijtelling 2016 aan

Staatssecretaris Wiebes komt met een nieuw plan voor de fiscale bijtelling voor auto’s van de zaak. Er komen in 2016 vier bijtellingstarieven. Dat staat in een brief aan de Tweede Kamer.

Het plan komt er op neer dat bezitters van volledig elektrische auto’s het meest voordelig uit zijn. Zij betalen 4 % bijtelling. Voor alle hybride auto’s, (half elektrisch, half benzine) wordt de bijtelling 15 %. De Tweede Kamer gaat het nieuwe voorstel bespreken, waarnaar deze nog aangenomen moet worden door de Kamer.

 

Voorstel nieuwe bijtellingstarieven

Het verwachte voorstel van Wiebes laat de volgende bijtellingstarieven zien:

 

Bijtelling 20164%15%21%25%
Uitstoot0 gram1 - 50 gram51 - 106 gram> 106 gram

 

Voorstel MRB vrijstelling

In het verwachte voorstel wordt voor elektrische auto’s een hele en voor semi-elektrische auto’s een halve vrijstelling in de motorrijtuigenbelasting gesteld. Dit in combinatie met een bijtelling voor het privégebruik van de zakelijke auto van 4% voor nulemissie-auto’s en 15% voor semi-elektrische auto’s. Het voorstel geldt alleen voor de auto’s die in 2016 nieuw worden aangeschaft. Bestaande leasecontracten worden ontzien. Zodra de Tweede Kamer akkoord gaat met dit voorstel, brengen wij u hiervan op de hoogte.

Bron: Athlon Car Lease