Winterbandenwissel

Winterbandenwissel

(Winterse) neerslag en kou vragen om andere eigenschappen van uw autobanden dan tijdens de warme, droge zomermaanden. De ‘r’ in de maand betekent dus: tijd voor de winterbandenwissel.

Praktijktesten door gerenommeerde instituten wijzen het keer op keer uit: winterbanden winnen het onder winterse omstandigheden van de zomerband. En dat is ook niet zo gek: winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan zomerbanden en bovendien een ander profiel. Zo blijft het rubber van de winterband flexibel bij lage temperaturen (het verhardt niet zoals bij de zomerband) waardoor de grip optimaal is. Het aangepaste profiel zorgt er bovendien voor dat grote hoeveelheden water moeiteloos worden afgevoerd.

Verplicht in het buitenland
In veel Europese wintersportlanden is het verstandig, vaak zelfs verplicht, om met winterbanden te rijden. Zeker als u met de lange latten op het dak de berg op moet, kunnen winterbanden het verschil maken. Op de website van de ANWB ziet u precies welke regels er gelden in welk land.

(Bron: Leaseplan Nederland N.V.)

Onlangs hebben wij al onze bestuurders met winterbanden in het contract een mailing gestuurd om tijdig een afspraak te maken voor het wisselen van de zomerbanden met de bij hen bekende bandenbedrijven. Oktober/november is hiervoor de juiste periode.

U vindt meer informatie op onze pagina over winterbanden.