Leasevormen

Zoveel soorten bedrijven, zoveel verschillende mobiliteitsbehoeften. Daarom kunt u bij Via autobeheer kiezen uit verschillende leasevormen. Welke leasevorm past bij u? Bij het maken van een juiste keuze zijn een aantal factoren van belang, zoals het aantal zakelijke kilometers, het aantal privé kilometers etc. In hoofdlijnen zijn er een viertal verschillende vormen van leasing:

Full Operational Lease
Alle zorgen over onderhoud, reparaties, verzekeringen en vervangend vervoer draagt u bij Full Operational Lease geheel over aan ons. Bovendien kunt u ieder contract naar wens uitbreiden met bijvoorbeeld brandstofbeheer, de winterbandenservice of bijvoorbeeld rechtsbijstandverzekering. U zegt het maar.

Netto Operational Lease
Regelt u praktische beheerstaken zoals het onderhoud van uw lease-auto liever zelf? Dan is Netto Operational Lease de ideale oplossing voor u. Bij deze leasevorm zijn alleen rente, afschrijvingskosten, houderschapsbelasting en administratiekosten opgenomen. De verzekering en het onderhoud van de auto regelt u zelf.

Financial Lease
Financial Lease is een financieringsvorm, waarbij geldt dat het aangekochte object in onderpand wordt gegeven aan de kredietverstrekker (Lessor). De Lessee sluit samen met de Lessor een overeenkomst, waarbij geldt dat de onderneming gedurende een aantal maanden een vaste vergoeding (maandtermijn) betaalt aan de Lessor. Bij Financial Lease is tot maximaal 100% van de aankoopsom mogelijk. Indien de onderneming BTW-plichtig is, dan exclusief BTW, daar de onderneming de verschuldigde BTW ineens kan terugvorderen of verrekenen.

De voordelen van Financial Lease zijn o.a. :

  • 100% financiering mogelijk
  • de looptijd van het contract wordt in overleg vastgesteld
  • het object wordt op de balans geactiveerd, zodat u kunt afschrijven op uw investering
  • de leasetermijnen, inbegrepen rente zijn als kostenpost aftrekbaar
  • tast de liquiditeit van de onderneming niet aan

Om in aanmerking te komen dient men o.a. aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • recent uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel
  • financiële informatie over de onderneming
  • voor bedrijfsmatig gebruik van personenauto’s en bedrijfswagens geldt een acceptatie tot 3500 kg

Occasion lease

Heeft u voor een kortere periode een auto nodig, dan hebben wij tegen scherpe tarieven ex-lease auto’s ter beschikking. Dit zijn auto’s die voortijdig zijn teruggekomen en die wij weer herinzetten. Informeer naar eventueel beschikbare modellen.