Servicekeuze binnen leasecontract

Bij het afsluiten van een nieuw leasecontract heeft u de volgende servicekeuzes:

Vervangend vervoer

U kunt in het leasecontract vervangend vervoer opnemen. Hierdoor bent u gegarandeerd van vervoer tijdens onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan de auto. De kosten voor vervangend vervoer bij onderhoud of reparaties die langer dan 24 uur duren, zijn voor rekening van Via autobeheer. Dit geldt ook tijdens schadereparatie.

Winterbanden

Kiest u voor de winterbandenservice, dan heeft de berijder gedurende de hele looptijd van het leasecontract een set winterbanden tot zijn of haar beschikking. De winterbanden kunnen bij de door de leasemaatschappij bepaalde bandenleverancier gemonteerd worden en de berijder maakt hiervoor zelf een afspraak. Na montage worden de zomerbanden opgeslagen. De berijder heeft er geen omkijken naar. De bandenwisseling vindt plaats in oktober of november. Het terugwisselen naar zomerbanden vindt plaats tussen maart en april.

Waarom winterbanden?

  • Winterbanden hebben een betere waterafvoer en daardoor minder kans op aquaplaning bij een nat wegdek.
  • Betere rij-eigenschappen bij temperaturen onder de 7 °C.
  • Meer grip op de weg bij sneeuw of ijzel.
  • Kortere remweg.

Brandstofpas

Als brandstof in het contract wordt opgenomen ontvangt de leaserijder een brandstofpas met pincode waarmee hij of zij zonder contante betaling door heel Nederland brandstof kan tanken. De brandstofpas is standaard een MTC. Is de berijder vaak in het buitenland, dan is de DKV-pas ook een optie. Met deze pas kan er bij 10.000 pompstations in heel Europa worden getankt.

Aanvullende verzekering

In het leasecontract zit altijd verplicht het standaard verzekeringspakket met een WA-verzekering (Wettelijke Aansprakelijkheid), een Casco-verzekering en een Personen Ongevallen Inzittenden-verzekering.

U kunt het verzekeringspakket eventueel uitbreiden met een Schadeverzekering voor Inzittenden en/of een Rechtsbijstandsverzekering. Bij de laatstgenoemde optie krijgt de berijder juridische hulp bij het verhalen van schade en bij geschillen.