Servicekeuze binnen leasecontract

Via vervangend vervoer
U kunt in het leasecontract vervangend vervoer opnemen. Hierdoor bent u gegarandeerd van vervoer tijdens onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan de auto. De vervangend vervoer kosten bij reparaties die langer duren dan 24 uur zijn voor rekening van Via autobeheer. Uiteraard ook tijdens schadereparatie.

Winterbanden

Waarom winterbanden?

  • Betere waterafvoer en minder kans op aquaplaning bij een nat wegdek.
  • Betere rijeigenschappen bij temperaturen beneden 7 graden celsius.
  • Meer grip op de weg bij sneeuw of ijzel.
  • Kortere remweg.

Kiest u voor de winterbandenservice, dan heeft de leaserijder gedurende de hele contractlooptijd een set winterbanden tot zijn of haar beschikking. De winterbanden kunnen bij iedere gewenste bandenleverancier gemonteerd worden en de leaserijder maakt hiervoor zelf de afspraak. Na montage worden de zomerbanden opgeslagen. De leaserijder heeft er geen omkijken naar. De omwisseling vindt plaats tussen oktober en december. Het wisselen naar zomerbanden geschiedt in de maanden maart en april.

Via brandstofpas
Als brandstof in het contract wordt opgenomen ontvangt de leaserijder een brandstofpas met pincode waarmee hij of zij zonder contante betaling door heel Nederland brandstof kan tanken. De brandstofpas is standaard een MTC of Travelcard. Is de berijder vaak in het buitenland, dan is de DKV-pas een optie. Met deze pas kan bij 10.000 pompstations in heel Europa worden getankt.

Via verzekering
Kiest u voor verzekering in het leasecontract dan krijgt u een zeer flexibel verzekeringspakket tot uw beschikking. Voor ieder leasecontract wordt een WA-(Wettelijke Aansprakelijkheid) plus Casco-verzekering én een Personen Ongevallen Inzittenden verzekering afgesloten. U kunt ervoor kiezen uw eigen verzekering bij onze leasemaatschappij af te sluiten.
Het pakket verzekeringen kunt u optioneel uitbreiden met een Schadeverzekering voor Inzittenden en/of een Rechtsbijstandverzekering. Bij de laatstgenoemde optie krijgt de leaserijder juridische hulp bij het verhalen van schade die een berijder of passagier van de lease-auto ondervindt en/of eventuele geschillen.