Renault Scénic e-tech is Auto van het Jaar 2024

De nieuwe Renault Scénic e-tech is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2024 tijdens een ceremonie op de Geneva International Motor Show (GIMS). Vorig jaar werd de Jeep Avenger uitgeroepen tot Auto van het Jaar.

De Scénic e-tech kreeg 329 stemmen, meer dan de andere zes finalisten. De BMW 5-Serie, tweede, zat dicht bij de Renault Scénic, met in totaal 308 stemmen en 19 beste stemmen.  De nieuwe Peugeot 3008 werd derde met 197 en 3 beste stemmen. De overige finalisten voor de prijs waren de Kia EV9 (190 punten), Volvo EX30 (168), BYD Seal (131) en Toyota C-HR (127). Deze editie waren vier van de zeven finalistenmodellen volledig elektrisch, inclusief de winnaar, en de andere drie hadden volledig elektrische en/of plug-in versies.

De jury voor de Auto van het Jaar 2024 bestond uit 58 leden, die 22 landen vertegenwoordigden, met als doel de beste nieuwe auto op de markt te vinden.

De levering van de Scenic e-Tech electric, die wordt geproduceerd in de fabriek van Ampere Electricity in het Franse Douai, start in het voorjaar van 2024. De nieuwe Renault Scenic e-Tech electric is te bestellen voor prijzen vanaf 42.470 euro.

Mobtalk

Onlangs was Renault-dealer Thijs Bochane, dga van Bochane Groep, te gast in Automotive Mobtalk. Bart Kuijpers, Rolf Westgeest en Paul de Vries bespraken met hem de stand van zaken in de automotive en de recent gehouden NADA, waar hij de Northwood Dealer Education Award in ontvangst nam.

Bron: Automotive Online