Auto en Zomervakantie

Geachte bestuurder(ster),

Binnenkort begint voor de meeste van U de zomervakantie! Een goede voorbereiding voorkomt problemen. Hieronder volgen een aantal tips en belangrijke zaken;

Auto:
Controleer uw auto op de onderstaande punten:

Banden en banden spanning
Oliepijl(bij koude motor)
Koelvloeistof(bij koude motor)
Ruitenwisser vloeistof

Documenten:
Zorg dat u onderstaande documenten bij u heeft;

Rijbewijs
Geldige Groene kaart
Kentekenpapieren
Schadeformulier
Buitenland verklaring(Groot-Brittannië,Ierland,Cyprus, Roemenie, Bulgarije, Liechtenstein, overig oost Europa en Turkije)
In Duitsland heeft u in grote steden een milieusticker (Umweltplakette) nodig.
Neem altijd een goede wegenkaart van Europa en het gebied waar U gaat verblijven mee ook al heeft men navigatie in de auto. Dit met het oog op mogelijke uitval van de navigatie en het feit dat vervangauto’s meestal niet met navigatie uitgerust zijn.

Vignetten:
Naast tolwegen zijn er een aantal landen die met een tolvignet werken. Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije werken op deze manier. De vignetten zijn te koop bij grensovergangen, tankstations en postkantoren. Voor de landen Oostenrijke en Zwitserland kunt u de vignetten ook aanvragen bij de ANWB.

Verplichte Accessoires
Zie op onze website bij auto en buitenland het overzicht per land welk accessoires u bij u dient te hebben, zoals een verbanddoos, gevarendriehoek, reflectievest, etc.

Diversen:

Neem de reserve sleutel mee en bewaar die buiten de auto
Sla de belangrijke telefoonnummers op in uw mobiele telefoon
Noteer uw banpas en creditcard nummers en achterhaal het telefoon nummer van uw bank om de passen te kunnen blokkeren bij verlies of diefstal.

Pech of schade onderweg (binnen en buitenland)
We gaan er niet vanuit, maar toch voor het geval dat, hierbij de belangrijkste telefoonnummers(zie ook op onze site bij auto en bestuurder(ster)

Pech onderweg (technisch mankement) binnen en buitenland
Zelfs als periodiek onderhoud aan de auto plaatsvindt, kan het gebeuren dat u onderweg met de auto stil komt te staan. In dat geval bieden de hulpdiensten van de leasemaatschappijen uitkomst. U bent verzekerd van hulp langs de weg in binnen- en buitenland. Deze zijn 24 uur per dag bereikbaar vanuit de onderstaande telefoonnummers:

ALD Automotive : +31(0)20-658 30 00
Athlon Car lease: +31(0)36-547 44 44
Ing Carlease: +31(0)76-571 17 11
Leaseplan: +31(0)36-5272727

Staat uw leasemaatschappij er niet bij? U kunt het telefoonnummer vinden in het ontvangen bestuurdersboekje van de desbetreffende leasemaatschappij, berg dit op in het dashboardkastje en sla het telefoonnummer op in uw mobiele telefoon.

Deze hulpdiensten geven in Nederland recht op onder andere wegenwachthulp en het wegslepen van de auto naar een garage en het regelen van een vervangende auto of een taxi. In het buitenland heeft u naast de pech- en sleephulp recht op een vergoeding van reparatie-, taxi- en sleepkosten en repatriëring van de auto. Bij een reparatie die langer duurt dan 48 uur organiseren de leasemaatschappijen een huurauto.

Pech onderweg (oorzaak schade) binnen en buitenland
Indien u door een schade ongeval niet meer verder kunt en uw auto is via ons verzekerd bel dan onderstaand alarm nummer en meld u als IAK verzekerde:

SOS hulpdienst 020-6515151
Meld uw stranding ook zo snel mogelijk aan via autobeheer op 040 -2063864 tijdens kantooruren.

Uitzondering;
Bent u bestuurder(ster) van een auto van Stichting Woonbedrijf SWS.Hhvl of EIB Hoogspoor BV,Hoogspoor Design licht BV of Hoogspoor Domotica BV dan belt u voor Pech of schade onderweg naar:

SOS hulpdienst 020-6515151 en meld u aan als IAK verzekerde

Bent u bestuurder(ster) van een auto van CCV Holland BV of CCV Services BV, bel dan bij pech of schade naar de hulpdienst van Travelcard:

 088-1105000 en volg het menu

Hieronder nog een paar handige websites.

Landen informatie
Een mooie site van Arval in samenwerking met de ANWB. U vindt er informatie per land over; maximumsnelheden, verkeersregels, toltrajecten en tarieven, boete-indicatie, Internet, infrastructuur, verkeersinfo en brandstof

Autogas
Informatie over rijden op autogas in het buitenland

Auto en caravan
Belangrijke informatie die u dient te weten als u met de caravan op vakantie gaat.

Tot slotwensen wij u een fijne vakantie en veilige kilometers!