Gevolgen natuurramp Japan voor auto-industrie

Wellicht heeft u via de media al meer gehoord over de oplopende levertijden van auto’s als gevolg van de natuurramp in Japan.

Het is namelijk te verwachten dat vrijwel alle automerken hier in meer of mindere mate hinder van zullen ondervinden. In Japan bevinden zich namelijk niet alleen zeer belangrijke autofabrikanten maar daarbij is het ook één van de belangrijkste producenten als het gaat om auto-elektronica. Deze elektronica wordt dan ook in bijna in de gehele auto-industrie gebruikt. Zo ook bij de Europese fabrikanten. Als gevolg hiervan kunnen de levertijden van diverse merken daarom gaan oplopen. Ook is het mogelijk dat een auto, nadat deze is besteld door de fabrikant, andere specificaties krijgt vanwege het uitblijven van toeleveringen.

Wij zullen u op de hoogte houden van de auto’s die mogelijk momenteel voor u in bestelling staan en tevens willen wij u er als klant op wijzen dat de bestuurders bij het uitzoeken van een nieuwe leaseauto al snel uit kunnen gaan van een levertijd van 4 maanden. Met name bij uitlopende contracten is het daarom van belang dat de bestuurders tijdig naar een andere auto uit gaan kijken.

Team via autobeheer.