Tips bij minder rijden tijdens de Corona Lockdown

Werk jij deze weken vanwege #socialdistancing veel thuis? Dan staat jouw auto waarschijnlijk langer stil dan normaal. Met deze 6 handige tips houd je ‘m fit en paraat.

Sinds het begin van de corona-lockdown gaan we maar weinig op pad: volgens sommige cijfers rijden we nog maar een kwart van het normale aantal kilometers in deze tijd van het jaar. Miljoenen auto’s staan al weken stil langs de stoep.

Rijdt u met uw (lease)auto de laatste weken ook minder kilometers dan normaal? Dan is het goed om een paar dingen in de gaten te houden. Niks zorgwekkends. Gewoon als goede verzorger voor je trouwe vierwieler. Zodat hij straks weer probleemloos en paraat voor je klaarstaat.

1. Controleer of alle deuren en ramen goed dicht zijn, alle (interieur)verlichting uit en de auto goed afgesloten. Dan blijft de accu zo goed mogelijk op spanning.

2. Rijd minstens eens in de twee weken ongeveer een half uurtje met de auto. Dan heeft de motor de tijd om op temperatuur te komen en kan de accu goed bijladen.

3. Zoek je een bestemming voor een zo’n halfuurs ‘conditie-ritje’? Neem ‘m even mee door een wasstraat: dan krijgt eventuele vogelpoep op je auto geen kans om langdurig de lak aan te tasten. Dat oogt mooier én verhoogt de restwaarde.

4. Check regelmatig de banden en -spanning. Bij lang stilstaan kan de luchtdruk in de banden ongemerkt afnemen, en da’s niet goed voor je wegligging en verbruik. Duurt de intelligente lockdown nog lang, zet die check dan in je agenda.

5. Controleer voordat je weer een langere rit gaat maken je oliepeil, koelvloeistof en remvloeistof. Dat is meteen een goed moment om ook je ruitensproeiervloeistof te controleren/bij te vullen.

6. Ga je na lange tijd stilstand weer rijden? Dan kan het zijn dat je remmen bij eerste gebruik even knarsen. Geen nood: bij lange rust kan er een dun laagje roest op je remschijven ontstaan. Dat verdwijnt vanzelf na een paar keer rustig remmen.

Waar je ook heen gaat: rij veilig, houd afstand, #staysafe!

 

Bron: Kia Nederland BV