Wat u moet weten over WLTP en uw wagenpark

U heeft er wellicht al over gehoord en eerder schreven we er ook over in een nieuwsbericht op onze website. De Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure, afgekort WLTP is hét nieuwe testsysteem om het brandstofverbruik en de emissies van auto’s veel nauwkeuriger vast te stellen. Momenteel wordt deze methodiek wereldwijd ingevoerd. Wij hebben de belangrijkste veranderingen voor u op een rij gezet.

•    Per 01/09/2017 meting conform WLTP verbruikscyclus verplicht voor alle nieuwe modellen en nieuwe motoren (dus ook bij motorische aanpassingen om te voldoen aan Euro6d-temp norm!).
•    Per 01/09/2018 is WLTP verplicht voor alle modellen en gaat de huidige NEDC test vervangen.
•    De WLTP verbruikscyclus is realistischer dan de NEDC verbruikscyclus en houdt rekening met gewicht en lucht- en rolweerstand, waardoor het verbruik en dus de CO²-uitstoot in de meting wijzigt.
•    In 2018 worden WLTP waarden nog herberekend naar NEDC2.0 en deze waarde wordt gepubliceerd. Per 01/01/2019 gelden uitsluitend WLTP waarden.
•    Per 01/01/2019 is er sprake van CO² op opties. Per uitvoeringsniveau en optie(combinatie) kan de BPM verschillen.

Wat betekent dit voor mijn wagenpark?
Voor uw huidige wagenpark verandert er niets. Deze heeft immers een CO²-uitstoot conform de huidige NEDC. Voor bedrijven met een autoregeling gebaseerd op maximale CO²-grenzen verandert er wel degelijk iets bij het uitkiezen van een nieuwe auto. De auto gerelateerde CO²-footprint is volgens WLTP in werkelijkheid hoger dan in vergelijking met de NEDC CO²-footprint.

Voor deze bedrijven bestaan 2 opties:
1.      Handhaving autokeuze; verhoging huidige maximale CO²-grenzen.
2.      Verlaging autokeuze; huidige maximale CO²-grenzen blijven ongewijzigd.

Via autobeheer denkt graag met u mee!
Om de BPM verhoging te voorkomen adviseren wij u om een auto te bestellen waarvan de BPM al is vastgesteld. Dit zijn auto’s die reeds op voorraad staan. Voor onze klanten hebben wij inzichtelijk welke leaseauto’s dit jaar uit contract lopen en mogelijk worden vervangen. Graag adviseren wij u hierin persoonlijk.

Mocht u nog vragen hebben over dit onderwerp, neem dan contact met ons op via info@via-autobeheer.nl of tel. 040-2063864.